susahnya nak pilih ☹

thanks mr google 4 this pic

teringat masa jalan2 kat kb mall
dah xde tempat laen doh nk lepak lama2
popular / muda osman a.k.a. kedai buku
bukan nak kate aku ni ulat buku tapi aku ni tak suka bergelut dalam lautan manusia
rimas+xselesa+panas+diperhati+bising+sibuk
but i prefer popular, lebih luas n byk tmpat nak main sembunyisembunyi
nak curi baca buku lama2 pon x kesah
cam biasa, praturan abah tetapkan-1 buku je untuk satu lawatan ke kedai buku, jgn lebih2
1 je??tu yang masalah nak pilih
novel?islamic?fiction?motivasi?non-fiction?
hmm..abis modal+cara doh nk pilih ni
lepas timbang, tgk tebal, harga, macam2 lg
last skali...la lai li lai li tam plom
haha...nonsense


_PILIHAN_
susah nak buat pilihan..lagi susah kalo x buat pilihan
jap2..pilihan ape ni
menantu nak kasi umi??bukanlah
orang cakap sal future study
tu la kau aiman...tak pasang cita2 awl2
tiap2 tahun cita2 kau bertukar
erk? bila dah sampai masa cam ni bru kalut nk set ur mind
penim..penim..penim
bila sampai tyme macam ni
otak mula nak buat hipotesis segala macam(igt ujian peka ke ape??!)
hidup ni bukan macam main chess lam komputer la man,
senang2 hati je boleh undo n redo

faktor dalaman :  minat, sikap acuh xacuh, malas, kesungguhan, cita2, alahan, kesihatan
faktor luaran : umiabah, cikgu2, kawan2, biasiswa n tajaan, tawaran, peluang, permintaan dalam sektor pekerjaan, future life, sedaramara, gaji

semua benda tu mempengaruhi keputusan yang kita buat
sbb tu la kena tapis byk kali

dipendekkan cerita
aku ikut je yang umi abah aku suruh, just follow the flow
(medic 4 uia n jpa dalam negara)
the rest crite tu x boleh tulis cni, umum sgt
di samping manfaatkan semua pluang yang ada
i've made my mind..aku ada reason sdiri utk buat pilihan tu
yang first skali...berkat umiabah
yang tu x boleh beli kat kedai mana2
pasni tawakal n istikharah
dah xde jalan laen dah
kita muslim, last2 skali kena turn to Allah jugak


KALAM SAID :  turn to Allah, you never far away (pinjam lagu maher zain)


live for this life as though you live in forever
and live for the life to come as though you die tomorrow



9 comments:

Hansyirah Takezur said...

memang kamu ulat buku pon... :P

Aiman Kamal said...

ulatbuku=suka makan buku...hehe

a.s.m.a said...

uit ada blog ke..baru terjumpa ^^
result cmna?
anyway all d best !! =)

Nazipah -Kebersihan said...

aime jgn bimbang coz mesti dpt biasiswa oversea punya lau jadi doktr sesuai sangatlah.

m0onlurve said...

hurm...ade sum1 pnh ckp..
sumtym, bile nk tntukn ms dpn ni, kte xleh nk brgntung kt parent.. kte tntukn n parent say yes.. gtu pn ade kberktn jgk..bukn parent tntukn n kte say yes..hehe..;)

Aiman Kamal said...

kak asma : result alhamdulillah seperti yg diharapkan..jgn lupe follow blog ni

Aiman Kamal said...

moonlurve : parent tentukan+ fikir sket2...haha..apapun, thanks nasihat berguna

Ikram Azmi said...

jangan sedih me..kawe paham..

Aiman Kamal said...

ikram seorang kawan yg memahami...terima kaseh, sayam ikram!